Vaknade imorse och tittade ut genom fönstret och såg hur det regnade utanför... Då var det skönt att inget speciellt stod på schemat=) Slappade hela förmiddagen och gjorde chokladbiskvier. Det var inte det lättaste, så har man inte tålamod ska man nog inte ge sig på dom... Det tog sin tid men resultatet blev utmärkt!!! Vi har precis fikat och tog en var! Smaskens!!
Innan dess fortsatte bilrengörandet fast idag på utsidan av bilen, igår på insidan. Så nu är den som ny igen!!
Chokladbiskvier ca 20 st
Bottnarna:
250 gram mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl socker
Riv mandelmassan och blanda med de andra ingredienserna. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen 180 grader i ca 13 min. låt svalna
Smörkräm:
1 äggvita
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 citron (saften)
1 nypa salt
250 gram rumstemp smör
125 gram mörk choklad
1 msk starkt kallt kaffe
Doppas i ca 150 gram mörk choklad
Vispa ihop äggvita, socker, vaniljsocker, salt och citronsaft tills sockret löst sig.
Vispa över vattenbad till ca 67 grader
tag av från vattenbadet och vispa tills avsvalnat.
klicka i smöret oh fortsätt rör ca 15 min med elvisp.
smält chokladen och låt svalna lite.
Blanda sedan i chokladen och kaffet.
Bred över med hjälp av en slickepott eller palett till små toppar på undersidan av bottnarna. Ställ kallt. Doppa sedan överdelen i den smälta chokladen. Låt stå kallt en stund innan servering!
Tips! När man ska smälta blockchoklad till att doppa i, smält endast 1/3, resten hackas ganska fint och låt smälta i den andra chokladen. Då blir chokladen inte för varm och blir rätt temperatur!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar