3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl mjöl
2 tsk bakbulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad
1 tsk kanel
1 banan
Fudge glasyr
1½ dl grädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 msk smör
200 gram mörk choklad
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
smält smör, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten.
blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Skiva i bananen.
Fyll muffinsformarna och grädda i 175 grader i ca 15 min.
Glasyren:
Koka grädde, honung och farin.
Tag av kastrullen och smält i smöret och chokladen. Låt svalna innan den breds över muffinsarna!
När jag gjorde fudgen blev det väldigt mycket över som inte gick att få plats med på muffinsarna, så man behöver inte göra hela receptet=)
Nån som är sugen på fika??=)=)
Mums mums så gott :) Här blev det köpta mazariner. Inte så goda som dina muffins men det fick duga.
SvaraRaderaOj va mycket nytt här på bloggen. Kul! Du verkar ha haft en riktigt mysig njutarhelg. Helt i min smak :)
SvaraRadera