söndag 9 januari 2011

Biscotti!

Nu börjar julen närma sig sitt slut. Många har redan tagit bort alla julsaken men mina får vara kvar tills nästa vecka. Har varit i Lysekil hela julen så hemma har jag inte sett julsakerna så mycket. Har varit ledig i 2½ vecka nu och imorgon börjar jobbet igen. Blir till att vända på dygnet då jag har tagit sovmorgon nästan varje dag.


Utsikt från en promenad i Lysekil vid Norra hamnen.


Har länge tänkt göra biscotti! Så igår gjorde jag det, men det var inte min favorit... Goda var dom absolut men jag gillar lite mer mjuka kakor=) och gärna choklad!
Receptet på Biscotti di Prato:
100 g sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl socker
skal av 1 apelsin
½ vaniljstång
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
Skålla och skala mandeln. Rosta dom i ugnen tills de fått färg, ca 5 min
Hacka mandeln och pinjenötterna
Blanda nötterna, mjöl, socker, rivet apelsinskal, delad urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt i en bunke.
Knäck i äggen.
Knåda ihop till en deg och rulla i två längder och grädda längderna på en plåt med bakplåtspapper i 175 grader i ca 25 min.
Ta ut längderna och låt svalna något. Dela på snedden i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten och torka dom i 120 grader i ytterligare 25 min.





2 kommentarer:

  1. Verkar nästan som skorpor fast med lite mera gott i :) Vi fick så god mat och fika på Ronnum.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker biscotti är himla gott, jag har inte testat din variant men det ska jag nog ta och göra. Fin bild från Lysekil! Likadant konsthantverk (fisken) som vi har i Eriksberg.

    SvaraRadera