Här nedan; Klara!!!
Receptet
2 bröd:
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
1 kvist körsbärstomater
1 kruka bailika
+ olja och flingsalt till plåten och utbakning
Smula jästen och rör ut den med vattnet, tillsätt honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. knåda ca 5 min. Låt jäsa ca 45 min. Häll sedan upp den på ett mjölat bakbord. dela i två bitar. knåda och platta ut till ca 1½ cm tjocka. Lägg på en oljad plåt med flingsalt. Låt jäsa igen ca 30 min. Gör hål med fingern och stoppa i körsbärstomater och basilikablad lite här och var. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 min!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar