Det var lördag igår och då begav jag mig till jobbet för att jobba på ett bröllop. Det var inte så stort, 48 personer så jag jobbade själv i köket.
Det bjöds på 3-rätters med skaldjurssoppa till förrätt, kalvytterfile till varmrätt och cheesecake till dessert. En riktigt trevlig meny!
Efteråt var det naturligtvis tårta oxå=) Jag gjorde även denna gången med jordgubbsmousse i, den är väldigt bra som fyllning i tårta. Här kommer receptet:
2,5 dl fruktpuré
100 g florsocker
4 st gelatinblad
400 g grädde
1. blötlägg gelatinet
2. vispa grädden lätt fluffig
3. blanda puré och socker
4. krama ur gelatinet och värm i micro eller ugn, blandas sen snabbt ner i puréblandningen.
5. grädden blandas ner i puréblandningen, tänk på att ta en klick grädde i taget, detta är så den inte spricker och blir grynig.
När man gör fruktpuré, använd gärna en mixer eller blender. Men allra bäst är en råsaftcentrifug. 350 g bär blir 2,5 dl puré.
Idag bär det av till Alebacken för att åka lite skidor!!
Ha de bra!!
Vilken fin mat, lyx! En bit tårta hade suttit fint nu :)
SvaraRaderaSer fram emot att få smaka en sådan meny någon gång / P
SvaraRaderaVilken underbar mat. Men jag fattar inte hur man kan vara ensam i köket med nästan 50 pers att lägga upp varm mat till, duktigt.
SvaraRadera