onsdag 17 februari 2010

Receptdax!!

Idag ska jag bjuda på några goda recept!

Det blir först jättegoda kladdkakemuffins och nedan cupcakes med frosting!


Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

1 sats blir 16 stycken muffins.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.





Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
50 g smör
1 dl vispgrädde
jordgubbar och björnbär efter behag!

Receptet är beräknat för ca 12 cupcakes.
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Smält smör, häll sedan i grädden, låt svalna lite.
5. Tillsätt i smeten
6. Blanda i bären så mycket man vill ha.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Frosting!
Ingredienser
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g florsocker
0.5 st citron, saften
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred eller spritsa den på cupcakesen och garnera med frukt och bär!

2 kommentarer:

  1. Oj oj oj så gott det ser ut och det är det säkert också :) Gottis dom som fick det idag.

    SvaraRadera
  2. Va duktig du är på att göra nya inlägg :) Det var flera nya nu när jag kom på besök. Så fina cupcakes, sånt gillar jag! Jag läser en blogg (den jag hittade receptet på macarons i) och jag tror det är hon som är författaren till småkaksboken! Måste kika i den någon dag, jag har inte köpt någon av de böckerna. De ser så fina ut.
    Kram S

    SvaraRadera